Przeskocz do treści

Bakłażan duszony z jabłkami

bakłażan z jabłkiem

  • 1 bakłażan
  • 3 jabłka
  • 1 słoik podsmażanych pomidorów (Pudliszki)
  • 1 łyżka posiekanej natki pietruszki
  • 1 łyżka posiekanej bazylii
  • 1 łyżka posiekanego oregano lub majeranku
  • rzeżucha
  • olej
  • sól
  • pieprz

W garnku rozgrzać łyżkę oleju. Dodać obrany, pokrojony w drobną kostkę bakłażan. Po 5 minutach dodać obrane, pokrojone w kostkę jabłka. Dusić przez 5 do 7 minut. Następnie dodać zioła, przyprawy i dusić jeszcze przez ok 5 minut. Posypać rzeżuchą i smacznego!

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestFacebooktwittergoogle_plusredditpinterest

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *