Przeskocz do treści

Błyskawiczny deser z płatków jaglanych

  • 2 szklanka mleka migdałowego
  • 1 laska wanilii
  • 4 łyżki płatków jaglanych
  • 2 płaskie łyżeczki stewii
  • 10 mrożonych (lub świeżych) truskawek
  • 2 dojrzałe banany

Mleko wraz wanilią zagotować. Dodać płatki, stewię i gotować przez 10 minut na wolnym ogniu. Wyjąć wanilię, a ugotowane płatki przełożyć do małych miseczek.

Rozmrożone truskawki przełożyć do rondelka, dodać banany i wszystko razem dusić przez kilka minut. Owoce wyłożyć na ugotowane płatki, wystudzić i podawać na zimno.

 

 

 

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestFacebooktwittergoogle_plusredditpinterest

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *