Przeskocz do treści

Curry z batata

  • 1 duża cebula
  • 4 ząbki czosnku
  • 1 batat
  • 1 mały kalafior
  • 400 ml przecieru pomidorowego
  • 200 ml mleczka kokosowego
  • 2 łyżeczki curry
  • 2 łyżeczka mielonego kminu rzymskiego
  • 1/3 łyżeczki pieprzu cayenne
  • 1 małe opak. szpinaku
  • sól, pieprz

Szpinak podsmażyć krótko na oleju, odstawić.

Cebulę i czosnek obrać, posiekać. Batata obrać, pokroić w kostkę. Kalafior umyć, podzielić na różyczki.

Cebule i czosnek  zeszklić na oleju. Dodać batata i kalafior,  lekko podsmażyć. Dodać przecier pomidorowy, mleczko kokosowe i przyprawy. Dusić na wolnym ogniu do miękkości. Na koniec dodać przygotowany szpinak.

 

FacebooktwitterredditpinterestFacebooktwitterredditpinterest

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *