Przeskocz do treści

Fasola z suszonymi pomidorami

  • 1 szklanki fasoli Jaś
  • 1 słoik suszonch pomidorów w oleju
  • 1 puszka pomidorów
  • 1 cebula
  • 1 łyżka posiekanej bazylii
  • 1 łyżka czosnku niedźwiedziego
  • 1/4 łyżeczki pieprzu cayenne
  • olej do smażenia

Fasolę namoczyć, najlepiej przez całą noc, po czym ugotować do miękkości. Cebulę podsmażyć na oleju. Dodać do niej fasolę i smażyć kilka minut. Suszone pomidory odsączyć, pokroić w paski, dodać do fasoli i podsmażyć. Dodać pomidory z puszki, zioła i przyprawy, po czym dusić wszystko kilka minut.

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestFacebooktwittergoogle_plusredditpinterest

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *