Przeskocz do treści

Faszerowane kalarepki

faszerowane kalarepki

  • 3 kalarepy
  • 1 cebula
  • 1 jabłko
  • pół awokado
  • natka pietruszki
  • bulion warzywny
  • sól
  • pieprz cayenne
  • olej do smażenia

Kalarepy przekroić na pół i wydrążyć środki. Na oleju podsmażyć posiekaną w kostkę cebulę, następnie dodać pokrojone w kostkę jabłko. Na koniec dodać obrane i pokrojone (również w kostkę) awokado. Doprawić solą i pieprzem cayenne. Wypełnić kalarepy, posypać natką. Włożyć do naczynia kamionkowego, podlać bulionem warzywnym i zapiec w piekarniku w temperaturze 200 stopni, przez ok. 30-40 minut.

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestFacebooktwittergoogle_plusredditpinterest

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *