Przeskocz do treści

Kotlety z batata i kiszonej kapusty

  • 1 kg batatów
  • 1/2 kg kiszonej kapusty
  • 200 g ziaren słonecznika
  • 2 łyżki posiekanej natki pietruszki
  • 2 łyżki posiekanego lubczyku
  • 1 łyżeczka kminu rzymskiego
  • 1 łyżeczka wędzonej papryki
  • sól, pieprz

Bataty obrać, ugotować, zmiksować.  Kapustę wypłukać, odcisnąć i pokroić. Słonecznik lekko uprażyć, następnie zmielić.

Wszystkie składniki wymieszać. Doprawić do smaku solą i pieprzem.

Zwilżonymi dłońmi uformować kotlety, ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Piec 25 minut w piekarniku w temperaturze 200 st. C

FacebooktwitterredditpinterestFacebooktwitterredditpinterest

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *