Przeskocz do treści

Marynowana marchewka

  • 4 marchewki
  • 3 ząbki czosnku
  • 1 łyżka miodu
  • 5 łyżek soku z cytryny
  • 1/3 łyżeczki cynamonu
  • 1/4 łyżeczki soli
  • 1/4 łyżeczki pieprzu cayenne
  • 1 szkl. gorącej wody
  • 15 ziaren kolendry
  • 6 ziaren pieprzu

Marchewkę obrać, pokroić na bardzo cienkie wstążki. Włożyć do słoika lub miski.

Kolendrę rozgnieść wałkiem na desce. Czosnek posiekać w drobna kostkę. Dodać pozostałe składniki. Wszystko dokładnie wymieszać, zalać marchewkę, przykryć. Wstawić do lodówki  na 48 godzin.

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestFacebooktwittergoogle_plusredditpinterest

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *