Przeskocz do treści

Placki z buraków

  • 2 upieczone i obrane buraki
  • 1 cukinia
  • 1 cebula
  • 1 jabłko
  • pęczek szczypiorku
  • pęczek pietruszki
  • 3 łyżki mielonego siemienia lnianego
  • 2 łyżki mąki gryczanej
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • 1 łyżeczka soli
  • 1/2 łyżeczki pieprzu
  • olej

Buraki, cukinię i jabłko zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Cebulę, szczypiorek i pietruszkę drobno posiekać. Dodać pozostałe składniki i wszystko dokładnie wymieszać, doprawiając do smaku. Na patelni rozgrzać niewielką ilość oleju. Przygotowaną masę nakładać łyżką na patelnię i smażyć na średnim ogniu z dwóch stron.

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestFacebooktwittergoogle_plusredditpinterest

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *