Przeskocz do treści

Potrawka warzywna z mlekiem kokosowym

Bardzo szybkie i wyśmienite danie. Powiem w sekrecie że nawet moja córka, największy wróg cukini, ostatnio poprosiła, żebym jej to ugotowała. Danie-cud!


potrawka z mlekiem kokosowym

  • 2 cebule
  • 2 marchewki
  • 1 kalarepa
  • 1 cukinia
  • natka pietruszki
  • mała puszka mleka kokosowego (200 ml)
  • sól
  • pieprz
  • curry
  • olej do smażenia

Cebule kroimy w półplasterki, marchewki i kalarepę obieramy, i razem z cukinią kroimy w słupki. W garnku o grubym dnie rozgrzewamy 3-4 łyżki oleju. Wrzucamy cebulę, smażymy ok. 4 minuty, po czym dodajemy marchewkę i kalarepę i smażymy kolejne 2-3 minuty. Na koniec dodajemy cukinię - smażymy ok. 2 minuty. Dodajemy mleczko kokosowe, natkę, sól, pieprz i curry do smaku i dusimy jeszcze kilka minut, aż wszystkie warzywa będą miękkie.

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestFacebooktwittergoogle_plusredditpinterest

1 thought on “Potrawka warzywna z mlekiem kokosowym

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *