Przeskocz do treści

Młoda kapusta z kiełkami brokuła

Oto pierwszy przepis z naszej serii o kiełkach. W dzisiejszym odcinku - kiełki brokuła.


  • 2 cebule
  • główka młodej kapusty
  • puszka pomidorów krojonych
  • opakowanie kiełków brokuła
  • duży pęczek koperku
  • sól
  • pieprz (ew. pieprz cayenne)
  • sok z cytryny
  • olej do smażenia

Kapustę szatkujemy. Cebule kroimy w kostkę, podsmażamy na oleju. Dodajemy poszatkowaną kapustę, podlewamy niewielką ilością wody, dusimy. Następnie dodajemy pomidory, kiełki i posiekany koperek. Doprawiamy do smaku, dusimy jeszcze kilka minut.

Smacznego!

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestFacebooktwittergoogle_plusredditpinterest

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *