Przeskocz do treści

Kapusta pekińska z kiełkami

  • 1 kapusta pekińska
  • 1 opakowanie kiełków stir-fry
  • 1 opakowanie kiełków brokuła
  • 1 por
  • natka pietruszki
  • sól
  • pieprz
  • sok z cytryny
  • olej do smażenia

Kapustę poszatkować, posolić i pozostawić na ok. godzinę. Po godzinie odcisnąć. W garnku rozgrzać 4-5 łyżek oleju. Podsmażyć pokrojony w półplasterki por, po chwili dodać kiełki stir-fry. Smażyć przez ok. 4 minuty. Dodać odciśniętą kapustę, smażyć kolejne 4 minuty. Następnie dodać kiełki brokuła, natkę pietruszki i doprawić solą, pieprzem i sok z cytryny.

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestFacebooktwittergoogle_plusredditpinterest

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *