Przeskocz do treści

Jedzmy kiełki: kiełki rzodkiewki

Bardzo smaczne i dość ostre w smaku. Są bogatym źródłem witamin: A, B1, B2, B3, C i E oraz minerałów: wapnia, magnezu, żelaza, cynku, siarki, potasu, fosforu, miedzi i manganu.

Kiełki rzodkiewki uznawane są za skuteczny lek na przeziębienie, zapalenie zatok i oskrzeli oraz za środek wykrztuśny. Przyspieszają przemianę materii, działają przeciwzapalnie, moczopędnie i dezynfekująco.  Wspierają leczenie dróg żółciowych i wątroby. Wzmacniają włosy, skórę i paznokcie, system odpornościowy i wspomagają leczenie anemii.

FacebooktwitterredditpinterestFacebooktwitterredditpinterest

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *